Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss olivenolje
2 kyllinglår
3 skiver bacon uten svor, haket
1 finhakket løk
noen strimlede, friske basilikumblader
noen finhakkede, friske rosmarinblader
1 ss hakket, frisk flatbladet persille
2 poteter skåret i terninger
1 stor gulrot skåret i terninger
2 små squash skåret i terninger
1-2 selleristilker skåret i terninger
1 liter hønsekraft
200 g frosne erter
100 g stellette eller annen tørket suppepasta
salt
nykvernet svart pepper
grovt høvlet parmesan til servering
friske basilikumblader til garnityr
Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kyllinglårene og stek i ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp med hullsleiv og legg til side.
Skru ned varmen, ha bacon, løk og urter i pannen og rør godt. La det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter. Ha i alle grønnsakene unntatt de frosne ertene, og stek 5-7 minutter til, mens du rører ofte.
Legg kyllinglårene i pannen igjen, tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og kok på svak varme i 35-40 minutter, rør av og til.
Ta ut kyllinglårene med en hullsleiv og legg dem på en skjærefjel. Rør ertene og pastaen i suppen og kok opp igjen. La det småkoke til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken.
I mellomtiden tar du skinnet av kyllingen, løsner kjøttet fra bena og skjærer det i iter på 1 cm. Ha kjøttet tilbake i suppen og varm opp. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i suppebollen, drysset med revet parmesan og pyntet med et par basilikumblader.
Vil du ha sterkere smak, kan du ha litt parmesan i suppen mens den småkoker.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner