Flere resulteter finnes under oppskriften
2 skiver daggammelt landbrød uten skorpe, bløtlagt i vann, så klemt tørt
2 små agurker, skrelt og renset for frø, grovhakket
1 liten løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ¼ kg modne tomater, uten kjerner, flådd og grovhakket
2 små grønne paprika, renset og grovhakket
6 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik, eller etter smak
salt
nymalt pepper
isvann eller tomatsaft, om ønskelig
TILBEHØR:
4-6 ss olivenolje
2 ss hvitløk, finhakket
2 skiver landbrød, skåret i 1 cm terninger
375 g modne tomater, flådd og skåret i terninger
75 g agurk, skrelt og renset for frø, skåret i terninger
75 g grønn paprika, finhakket
50 g rødløk, finhakket
Ha bløtlagt brød, agurk, løk, hvitløk, mesteparten av den hakkede tomaten og én av paprikaene i en food processor eller hurtigmikser og kjør til en jevn puré. Hell den over i en stor bolle.
Finhakk resten av de grovhakkede tomatene og resten av paprikaen og ha i suppen. Rør inn olivenolje og eddik, og smak til med salt og pepper. Hvis suppen er for tykk, har du i litt isvann, eller du kan ha i litt tomatsaft, dersom tomatene ikke er fullmodne. Legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet til suppen er godt avkjølt.
Gjør i stand tilbehøret: Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk og stek den raskt til den begynner å dufte. Ha i brødterningene og stek i 4-5 minutter, til de er gyllenbrune på alle sider. Vend på dem under stekingen. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Ha krutonger, tomat, agurk, paprika og løk i små, separate boller. Øs gazpachoen opp i avkjølte boller og la gjestene forsyne seg med tilbehøret.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner