Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
2 vårløk
1 liten grønn paprika
5 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
1 boks tomater, ca 400 g
2 ½ dl tørr hvitvin eller rødvin
1 bunt persille
2 kvister frisk basilikum
2 kvister frisk oregano
salt
nykvernet hvit pepper
400 g blandet fiskefilet, gjerne med forskjellig farge på kjøttet
400 g levende skjell, gjerne flere slag
200 g reker med skall
Skrell løken og skyll og rens vårløken. Del paprikaen i to på langs, fjern frø, hvite ribber og stilk. Finhakk grønnsakene. Varm oljen i en vid kasserolle og fres grønnsakene under omrøring på middels varme i ca 5 minutter.
Skrell hvitløken og press den i kasserollen. Tilsett tomater med kraft samt vinen. Mos tomatene med sleiven.
Skyll friske urter, plukk av bladene og hakk dem. Ha urter og litt salt og pepper i kasserollen. Kok opp og la suppen koke uten lokk i ca 10 minutter. Rør ofte.
Skjær i mellomtiden fiskefileten i ca 3 cm store terninger. Fjern alle bein og skinnrester. Skrubb skjellene godt under rennende kaldt vann. Bank på åpne skjell. Lukker de seg ikke må de kastes.
Ha fisk og skjell i kasserollen og rør om. Legg på lokk og la suppen trekke på svak varme i 5-8 minutter til skjellene åpner seg. Fjern og kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Legg i rekene og smak til suppen med mer krydder om nødvendig. Varm suppen til kokepunktet og server den nylaget.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner