Flere resulteter finnes under oppskriften
Fiskekraft:
1 kg avskjær av sei, kveite eller piggvar
1 liten purre
1 gulrot
1 løk
1 liten persillerot
1 stilk persille
1 laurbærblad
1 ts hel pepper
4 ts salt
2 liter vann
Suppe:
1 kg ferske blåskjell
1 gulrot
1 liten purre
1 skalk sellerisot
1 ss finhakket løk
2 tomater
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
½ krm safran
1 ½ liter fiskekraft + blåskjellkraft
¾ dl seterrømme
persille
Kok først fiskekraften: Børst avskjæret rent for blod. Legg det i kokekaret, hell på kaldt vann, kok opp uten lokk og skum godt. Tilsett rensede og grovt oppskårne gulrøtter og krydder. Kok kraften under lokk i 20.25 minutter. Sett den så til side og la den trekke ca 25 minutter. Sil kraften gjennom finmasket sil eller klede. Den må være helt klar.
Børst blåskjellene og damp dem i tørr kjele til de åpner seg, ca 5 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene og sil kraften.
Rens suppegrønnsakene. Skjær gulrot og sellerirot i fine strimler, det hvite av purren i tynne ringer. Hakk løken fint. Flå tomatene, klem ut kjernen og skjær kjøttet i terninger.
Fres grønnsakene i olje uten at de tar farge. Tilsett knut hvitløk, safran og timian og rosmarin som er støtt fint i morter. Hell på blåskjellkraften og damp grønnsakene møre i 2-3 minutter.
Hell på fiskekraften og kok opp suppen. Skum og la trekke 15-20 minutter og øs suppen opp i varme tallerkener.
Legg en skje vispet rømme i hver tallerken og dryss med finhakket persille.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner