Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g malt kjøtt, halvparten okse og halvparten svin eller lam
60 g revet løk
60 g tørket brødrasp
1 lettpisket egg
3 ss bladpersille, hakket
1 hvitløkfedd, finhakket
½ ts malt kanel
½ ts malt spisskummen
1 ts salt
½ ts pepper
-
2 ss olivenolje
1 hakket løk
¼ ts safrantråder, knust
225 g avrente kokte garbanzobønner
150 g skrelte poteter i terninger
1 ½ liter sterk oksekraft
375 g tomater uten skinn og frø, i terninger
salt
pepper
½ dl finhakket bladpersille
2 hardkokte egg, hakket
Lag først kjøttbollene: Ha kjøtt, løk, brødsmuler, egg, persille, hvitløk, kanel og spisskummen, salt og pepper i en bolle. Kna med hendene til alle ingredienser er jevnt og godt blandet. Bruk hendene til å forme de små kjøttbollene, og sett dem til side.
Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og stek i ca 10 minutter, til den er mør. Ha i safran, garbanzos, poteter, kraft og tomater. Skru på sterk varme og kok opp. Skru ned til svak varme og la det småkoke uten lokk i ca 10 minutter, for at smakene skal blande seg og potetene bli gjennomkokt.
La de rå kjøttbollene gli ned i kraften og la dem småkoke forsiktig i ca 20 minutter, til de er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
Bruk hullsleiv til å flytte kjøttbollene fra gryten og opp i de varme suppebollene. Øs den varme kraftsuppen og like mengder grønnsaker over kjøttbollene. Dryss på persille og hakkede egg. Server med en gang.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner