Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g tørkede svarte bønner 1 løk 1 gulrot 1 selleristilk 1 ss smør 1 hvitløkfedd 7 ½ dl hønsebuljong 100 g bacon uten svor 1 laurbærblad 1 knivspiss malt nellik 1 knivspiss malt muskatblomme 1 knivspiss kajennepepper 1 ss hvitvinseddik 1 ss tørr sherry salt 1 sitron karse til pynt, om ønskelig
Bløtlegg bønnene natten over i rikelig med kaldt vann. Skrell løk og gulrot. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Finhakk grønnsakene. Varm smøret i en middels stor kasserolle og fres grønnsakene under omrøring på middels sterk varme i 5 minutter. Skrell hvitløken og press den over grønnsakene. Tilsett hønsebuljong og rør om. Sett suppen til side. Sil bløtevannet av bønnene og ha den i en kasserolle for seg. Hell på kaldt vann til det dekker. Kok opp og la dem koke i 10 minutter. Sil av kokevannet og ha bønnene i grønnsakkasserollen sammen med bacon og laurbærblad. Tilsett nellik, muskatblomme og kajennepepper. Kok opp, legg på lokk og la suppen trekke på svak varme i ca 2 timer, til bønnene er helt møre og har begynt å mose seg. Fjern bacon og laurbærblad. Kjør suppen til mos i matprocessor eller stavmikser og ha den tilbake i kasserollen. Gi suppen et oppkok og tilsett vineddik, sherry og salt. Rør om og tilsett vet mer nellik, muskatblomme og kajennepepper. Er suppen for tykk, kan du spe den med litt vann.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner