Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hummer á ca 400 g
1 stor bunt dill
1 1/2 løk
1 1/2 gulrot
1 kvist timian
7 pepperkorn
2 ss tomatpuré
2 1/2 dl hvitvin
7 dl fiskebuljong
6 dl kremfløte
salt
pepper
2 knivsodder kajennepepper
5 plater butterdeig skåret i trekanter og stekt i ovnen ved 210 C til de er hevet og gyllenbrune.
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.
Ha salt og 2/3 av dillen i rikelig med vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter.
Ta opp hummerne og avkjøl dem. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side. Skrap bort det bløte på innsiden av skallene og ta vare på det. Kast de bløte, våte gjellene som sitter på hodet. Legg de lettknuste skallene i en tykkbunnet gryte. Damp skallene fri for fuktighet over jevn varme.
Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok ved svak varme i 20 minutter.
Sil hummersaften. Tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Tilsett hummerkjøttet, men ta litt til side til pynt. Smak til med krydder og eventuelt cognac og varm opp suppen.
Pynt suppen med litt hummerkjøtt, dill eller brønnkarse.
Server med butterdeigtrekanter til.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner