Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg grytekjøtt av storfe med ben uten overflødig fett
1 ts salt
1 krydderbukett
6 knuste svarte pepperkorn
1 uskrelt løk med 4 nellik stukket i
1 knust hvitløkfedd
3 gulrøtter skåret i små biter
2 selleristilker i skiver
3 purrer, renskåret, renset og skåret i skiver
500 g poteter, renset og skåret i terninger
3 ss finhakket frisk persille til pynt
Pot-au-Feu omtales ofte som Frankrikes nasjonalsuppe. Franskmennene behandler den som en hovedrett og serverer vanligvis kjøttet for seg, men det er ingen faste regler for hvordan du lager denne solide retten.
I denne oppskriften er pot-au-feu snarere en suppe enn en hovedrett.
Ha kjøtt og ben i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett salt, kok opp og skum av.
Skru ned varmen og tilsett krydderbukett, pepperkorn, løk med nellik og hvitløk. La det småkoke med lokket delvis på i ca 2 1/2 time eller til kjøttet er nesten ferdigkokt. Skum av iblant ved behov. Kontroller om vannet koker for mye inn og tilknytt evt. mer vann.
Ta opp og kast bena, krydderbuketten og løken. Tilsett grønnsakene og la det småkoke i enda 1 time. Ta opp kjøttet, skjær det i biter og legg det tilbake i suppen. Server den i store, varme suppetallerkener. Dryss rikelig med persille over.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner