Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rav 1 kveitehode 1 ½ liter vann 150 g gulrøtter 100 g selleri- eller persillerot 500 g poteter 2 dl melk 2 ss hvetemel evnt salt gressløk eller purregrønt 1 dl rømme
Rav er det feteste partiet på kveita, ytterst langs finnen Rav som skal brukes i suppen legges i saltet vann 3-4 timer. Ca 2 ss salt pr liter vann. Del hodet langsetter og legg det og raven i en gryte med ca 1 ½ liter kaldt vann over. Vannet må dekke. Kok opp uten lokk og skum godt. La gryten bare så vidt trekke på svak varme. Hodet er ferdig etter ca 20 minutter, mens raven bare trenger 5-10 minutters trekking før den kan tas opp. Når hodet er ferdigkokt, tas det opp, og de fine bitene fiskekjøtt løsnes forsiktig og holdes varme sammen med den ferdigkokte raven, som også kan deles opp i mindre biter. Rens og skyll røtter og poteter og kok røttene så vidt møre i den godt avsilte fiskekraften. Potetene skjæres i terninger og kokes med de siste 10-12 minuttene. Lag samtidig en jevning av melk og mel og tilsett den når potetene er lagt i gryten. Røttene skjæres i pene stykker med rotkniv når de er ferdigkokt. Rømmen vispes i suppen som smakes til med salt. Røtter og fisk has forsiktig i suppen, som så varmes opp til kokepunktet. Klipp gressløk eller purregrønt over og server.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner