Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fiskefilét
500 g reker
1,5 kg blåskjell
1 løk
1 purreløk
1 gulrot
1 squash
1 selleristilk
50 g smør
2 hvitløkfedd
2 fiskebuljongterninger
2 dl tørr hvitvin
3 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater, knuste
1 g safran
1 ss provencalsk urtekrydder eller timian
½ ts cayennepepper
1 sjalottløk
salt
pepper
Bland fiskebuljongterningen med 1,5 liter vann og halvparten av vinen. Kok opp. Skrell og skjær i små biter løken, det hvite på purreløken, gulrot, squashen og selleri.
Smelt smør i en kjele, legg grønnsakene og hvitløken oppi. Krydre. Hell i tomatboksen og fiskebuljongen. Kok under lokk i ca 30 minutter. Smak til med mer krydder, hvis det er nødvendig.
Skrell og hakk sjalottløken, legg den i en vid kjele med litt smeltet smør. Hell på resten av vinen, ha på pepper og la det koke under lokk et par minutter.
Legg i blåskjell, la det koke kraftig under lokk et par minutter til de åpner seg. Ta dem forsiktig opp, hell over sjyen fra blåskjell i kjelen med fiskesuppe. Pass på at det ikke kommer med sand fra blåskjellene, det samler seg ofte i bunnen av kjelen. Skjær fisken i porsjonsbiter, legg dem ned i gryten og kok forsiktig noen minutter, til fisken er nesten ferdig.
Legg i blåskjellene og de rensede rekene, la det få et oppkok. Server umiddelbart, gjerne med godt brød.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner