Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl god matsopp
200 g forvellede risker eller 25-35 g tørket sopp
1 purre
en bit rotselleri
1 gulrot
en bit kålrot
litt hodekål
3-4 poteter
1 ss smør eller olje
1 liter kjøttkraft eller vann
1 eple eller tomat
dill, persille eller gressløk
1-2 ss rømme
1 hardkokt egg
salt
Soppen, purren, sellerien og gulroten skjæres i tynne skiver og alt surres i pannen til det er mørt. Ha kjøttkraften i en gryte, og når den koker opp tilsetter du finsnittet kål og kålrot- og potetbiter. Når kålen, kålroten og potetene er nesten ferdigkokt, har du i soppen, purren, sellerien og gulroten.
Skjær eple eller tomat i småbiter og ha oppi.
La suppen trekke til alle grønnsakene er ferdig. Legg en skje rømme og/eller noen eggebåter i hver tallerken og dryss persille, dill eller gressløk over.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner