Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g tørket fårekjøtt
250 g gule erter
250 g byggryn
500 g suppekjøtt av storfe
2 l vann
500 g fårerull
500 g lettsaltet svinebog
500 g rå medisterpølse
2 l kraft
250 g gulrøtter
500 g rå medisterpølse
Legg det tørkede fårekjøttet i vann i 1 1/2 døgn.
Legg i bløt erter og gryn, hver for seg, natten over.
Del får- og suppekjøttet i serveringsstykker. Kok opp 2 liter vann. Legg i fårerullen og fårekjøttet. Kok opp og skum godt. La alt trekke til det er mørt, ca 1 time. 500 g pølser skal trekkes på toppen av kjøttet de siste 15 minuttene.
Ta opp alt kjøttet i en langpanne med litt kraft og legg til side.
Slå bløtevannet av ertene og grynene, og kok dem i suppekraften til de er møre, ca 1 time.
Skrell og vask gulrøttene. Kutt dem i terninger før de kokes i lettsaltet vann.
Kjøttboller: Kok opp vann med litt salt. Stikk hull på den andre medisterpølsen og klem ut små boller rett i kokevannet. La dem trekke i ca 5 minutter. Ha gulrotterningene og kjøttbollene sammen med kokevannet i suppekjelen.
Ved servering dekkes det med både flat middagstallerken og suppetallerken. Skjær rull og kjøtt i skiver, pølsene deles i to. Anrett på et fat sammen med kokte kålrotskiver. Server suppe, kjøtt og kokte poteter samtidig. Øl og dram er tradisjonell drikke til.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner