Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalveskank, oppdelt
400 g kokt tripe, kan erstattes av mer kalveskank
1 ts hel svart pepper
salt
1 stor løk
2 selleristilker
1 liten rød paprika
2-3 poteter, helst melne
1 liten rød chilipepper
50g smør
3 ss hvetemel
nykvernet pepper
saften av ¼ sitron, om ønskelig
Skyll kalvekjøtt og tripe i kaldt vann og legg dem i en stor kasserolle. Hell på 1 ½ liter vann. Kok opp og fjern skum på overflaten.
Tilsett hel pepper og 1-2 ts salt. Legg på lokk og la kjøtt og tripe trekke i ca 90 minutter på svak varme til det er mørt. Ta opp kjøtt og tripe fra kraften og la det avkjøles litt.
Skjær kalvekjøttet av beina og del det i små terninger. Skjær tripen i 1 cm brede strimler. Sil kokekraften gjennom en fin sikt og sett den til side. Skrell løken. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Del paprikaen i to på langs og fjern hvite ribber, frø og stilk. Finhakk alle grønnsakene.
Skrell og skyll potetene og skjær dem i små terninger. Del chilipepperen i to på langs, fjern frø og stilk og finhakk kjøttet.
Smelt smøret i en stor kasserolle og fres løk, selleri og paprika under omrøring på lav til middels varme til de begynner å mykne.
Dryss melet over grønnsakene. Stek under omrøring til melet er gyllenbrunt. Tilsett kokekraften fra kjøttet. Skum evt fett av overflaten først. Spe med litt og litt kraft mens du rører hele tiden. Kok opp under omrøring og la suppen koke til den tykner litt.
Tilsett poteter, chili, kalvekjøtt og tripe. La suppen trekke på svak varme med lokket halvt på i 30 minutter til. Smak til med salt, pepper og evt sitronsaft.
Tripe er vanligvis magesekk av kalv eller storfe, men også av svin og sau, som kan kjøpes ferdig preparert og forkokt hos slakteren. Vanlig mat imange land, men ikke hos oss.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner