Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g gresskarkjøtt
1/4 liter hønsekraft
600 g blåskjell
2 ss saft av sitron
noen gressløkstrå
salt
pepper
Skjær gresskarkjøttet i terninger og legg dem i en jerngryte med hønsekraften. Kok kraftig opp og la retten koke i ca 25 minutter, til kjøttet er blitt mykt.
Skrubb blåskjellene godt og legg dem i en kjele. La dem koke under lokk på svak varme til de åpner seg. Legg av noen skjell til garnityr, ta ut innmaten av de resterende, og sil kraften.
Bland blåskjell-innmaten, gresskar og sitronsaft i en kjøkkenmaskin til du får en jevn suppe.
Varm opp suppen igjen, tilsett salt og hell den opp i 4 varme asjetter. Pynt med gressløk og skjellene du la av. Strø litt pepper over og server.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner