Flere resulteter finnes under oppskriften
5 løk
3 ss smør, margarin eller olje
1 1/4 liter vann (1 buljongterning)
salt
pepper
1/2 ts timian
3-4 dl nyrevet ost
4 loffskiver
Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Fres den i smør, margarin eller olje i en kjele. Løken skal ikke få farge, bare bli blank og gjennomsiktig, og det tar tid. Minst 15 minutter (ved svak varme) hvis suppen skal bli fyldig og fin. Rør om i løken av og til.
Hell på vannet, salt og ha eventuelt i en buljongterning, selv om det er juks - i en ekte fransk løksuppe skal det som oftest ikke være buljong. Krydre med pepper og litt timian. La suppen koke under lokk ca. 25 minutter.
Riv i mellomtiden osten, gjerne grovt. Du kan bruke hvilken som helst ost. Hovedsaken er at osten er vellagret.
Rist loffskivene i brødrister. Fordel suppen i fire ildfaste suppekopper. Legg en ristet loffskive i hver og ha ost på toppen.
Gratiner suppen ved 250-275 C til osten smelter og blir gyllengul, 5-10 minutter. Server suppen med ferske baguetter.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner