Flere resulteter finnes under oppskriften
4 gryteklare vaktler 4 fedd hvitløk 3 gulrøtter 6 ss olivenolje 1 laurbærblad 2 grener fersk timian 7 sorte pepperkorn 1 ½ mellomstort glass tørr hvitvin 2 mellomstore glass vann 1 mellomstort glass vineddik
Bind bena på vaktlene tett inntil kroppen med hyssing. Brun vaktlene i olivenolje i en jerngryte, og legg dem til side. Hakk løken og skrell hvitløksfeddene. Stek begge deler i den samme oljen til de blir gylne. Tilsett pepperkorn og timian i gryten. Hell over vin, vann og eddik. Legg vaktlene tilbake i gryten sammen med gulrøtter skåret i tynne skiver. Smak til med litt salt. Legg på lokk og la alt småkoke i 30 minutter. Hvis det er nødvendig heller du på mer vann. Ta kjelen av varmen og sett den til side for å avkjøles. Del fuglen i to bryststykker. Ta deretter av lårene. Legg alle bitene på et serveringsfat. Hell marinaden over.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat