Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 jerper
2-3 tynne spekkskiver
salt
pepper
50 g smør
1 liten purre
1 fedd hvitløk
250 g sjampinjonger
2 tomater
1/2 bunt persille
1 glass konjakk
1/2 dl buljong
2 dl rømme
sitronsaft
8-10 sorte oliven
Vask og tørk jerpene, dryss salt og pepper på spekkskivene og bind dem om brystet på fuglene med kryddersiden inn.
Brun finsnittet purre og knust hvitløk i smør, legg fuglene i og brun dem pent på alle sider. Tilsett rensede sjampinjonger, flådde tomater i båter og klippet persille.
Hell konjakk og buljong over og la jerpene surre ved svak varme til de er møre. Total steketid 30-40 minutter.
Ta jerpene opp og hold dem varme. Kok sjyen inn med rømme og smak den til med sitronsaft og krydder. Hell sausen over jerpene, legg oliven på fatet.
Serveres sammen med potetmos og salat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat