Flere resulteter finnes under oppskriften
1 orrhane, ca 2 1/2 kg
3 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm pepper
5 dl hønsebuljong
2 tomater
2 gulrøtter
1 liten purre
5 stenfrie svisker
Saus:
silt stekesjy
1 dl crème fraiche
2 dl fløte
2 ss konjakk
1-2 ss soya
3-4 ss solbærgelé
2 ss setersmør
Klargjør og ta ut innmaten av fuglen. Skyll og tørk den. Del den i 6 biter.
Smelt fettet i en jerngryte. Brun stykkene rundt om. Salt og pepre. Tilsett buljongen.
Sel tomatene i båter. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Skyll og strimle purren. Ha den i gryten sammen med sviskene. La alt ettersteke under lokk ca 1 time.
Når kjøttet er ferdig siles stekesjyen og helles over i en gryte. Tilsett crème fraiche, fløte, konjakk, soya, gelé og setersmør.
Skjær løs fuglekjøttet fra bena og del dem i passe store stykker. Ha dem i gryten. Gi gryten et hurtig oppkok og la den småkoke noen minutter.
Serveres med hasselbackpoteter og kokt broccoli.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat