Flere resulteter finnes under oppskriften
12 trostebryst
300 g sopp
8 sjalottløk
1 flaske bayer- eller bokkøl
½ dl ublandet solbærsaft
½ dl soyasaus
½ ts timian
3 einebær
3 korn hel pepper
1 buljongterning
1 hvitløkfedd
1 liten løk
Saus:
4 dl sjy
3 ss hvetemel
1 dl fløte
Velg en forholdsvis liten gryte. Hell øl, solbærsaft og soyasaus i gryta. Ha i krydder, buljongterning, hvitløkfedd delt i to og løk i store biter. Skjær ut brystfiletene fra trostene og stek dem varmt og raskt i margarin. Kok opp gryta og legg filetene i. La det trekke under lokk til filetene er møre. Ta av platen og la kjøttet ligge i gryta en stund.
Lag sausen. Mål opp 4 dl sjy, spe med vann dersom du har for lite sjy. Rør melet ut i fløten og visp jevningen i den kokende sjyen. La småkoke videre i ca 5 minutter. Imens skjærer du soppen i skiver og deler sjalottløken i fire. Surr dette i margarin. Anrett ris, kjøtt, sopp og løk på tallerken og hell sausen over.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat