Flere resulteter finnes under oppskriften
1 orrfugl
50 g sukker
150 g molter
2 gulrøtter
2 løk
1 pastinakk
50 g blåmuggost
3 dl fløte
1 1/2 l vann
4 eggeplommer
laurbærblad eller hvitpepper
havsalt
Legg fuglen i en kjele og hell vann over. La det få et oppkok og skum godt av. Tilsett rotgrønnsakene, pepper, salt og laurbærblad. La alt koke til kjøttet lett kan løsne fra bena. Ta fuglen opp av vannet, la den bli kald og skjær kjøttet pent av. Skjær det i 1/2 cm store biter. Kok kraften til det gjenstår ca 8 dl. Tilsett molter, reven muggost og 1 1/2 dl fløte.
La alt trekke i ca 30 minutter. Sil kraften og smak den til. Pisk resten av fløten til krem og tilsett eggeplommene. Kok opp kraften, tilsett kjøtterningene og hell over blandingen av pisket krem. Rør forsiktig. La ikke kraften koke opp påny.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat