Flere resulteter finnes under oppskriften
700-800 g rent kjøtt av bryst
smør til steking
salt
pepper
Saus:
5 dl god kraft (buljong)
½ dl tyttebær
3-4 einerbær
1 dl kremfløte
100 g smør
salt
pepper
ørlite basilikum
2 ts maisenna utrørt i litt vann
Brun brystene raskt på alle sider i smør i varm stekepanne. Legges over et stort dobbelt folieark. Pakkes i foliepakke med stekesjyen. Stekes på grill ca 10 minutter (etter tykkelse)
Kok opp kraft/buljong med tyttebær og einerbær. La det småkoke ca 10 minutter. Sil ut bærene. Pisk inn fløten og smøret i små klatter, mens kraften koker. Smak til og jevn med maisenna. La det koke skikkelig opp.
Ta pakkene av grillen og la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i skiver. Fordel dem på varme tallerkner med nykokte poteter, smørdampet broccoli og rørte tyttebær. Slå den varme sausen over i det du serverer.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat