Flere resulteter finnes under oppskriften
4 orrfuglbryst
10 basilikumblad
1 ss hakkede mandler
salt
100 g smør
4 skiver parmaskinke
3 ss finhakket parmesan
1 ss olivenolje
hele svartpepper
8 butterdeigplater
Saus:
Skroget av fuglen
1 gulrot
2 mandariner
salt
laurbærblad
½ liter vann
2 ss rødvin
50 g sukker
1 løk
1 liter rødvin
hele svartpepper
hele grønnpepper
1 ss maisenna
Stek skrogene og rotgrønnsakene i en panne. Smelt sukkeret i en kjele. Tilsett skrelte mandariner, pepperkorn, salt og laurbærblad og til slutt rødvin og vann. La alt koke i 2 timer.
Brun kjøttfiletene og ha på salt og pepper. Finhakk mandlene og tilsett revet parmesan, finhakkede basilikumblad og olivenolje.
Legg butterdeigplatene på bordet og pensle dem med smeltet smør. Legg skinkeskiver på 4 av deigplatene og legg kjøttfiletene oppå. Smør blandingen av mandel, parmesan, basilikum og olivenolje over filetene. Legg en deigplate over hver filet og brett pent sammen i kantene. Pensle med smeltet smør og stek pakkene i ovn ved 175 C i ca 20 minutter.
Sil sausen, jevn med maisenna- og rødvinsblandingen og smak til
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat