Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
18 einerbær
150 g kokt skinke, grovhakket
3 løk, grovhakket
skall av 2 sitroner
100 g smør
tørket merian
1 egg
125 g ferske loffsmuler
salt
pepper
Fugl:
6 rapphøns
1 sitron
12 skiver bacon
75 g smør
1 dl tørr hvitvin
8 dl kyllingkraft
1 løk i skiver
1 laurbærblad
6 skiver brød uten skorpe
smør til steking av brødet
maisennamel
salt
pepper
brønnkarse
Forvarm stekeovnen til 190 C. Knus einerbærene. Hakk skinke og løk litt mer i en food processor. Ha blandingen i en bolle og tilsett sitronskall og smeltet smør. Bland inn merian, egg, loff, salt og pepper. Fyll blandingen i fuglene.
Legg rapphønene i langpannen og drypp sitronsaft over dem. Legg baconskivene over fuglene og pensle smøret over.
Hell vin og 2 dl av kraften over, tilsett løk og laurbærblad. Stekes i 30 minutter. Øs sjyen over fuglene av og til.
Fjern baconskivene og stek videre i 15 minutter til fuglene er brune.
I mellomtiden stekes brødskivene i smør til de er gylne. Legg de stekte fuglene på brødskivene på et serveringsfat og hold det varmt mens du lager sausen.
Skum av fett på sjyen. Bland maisennamel med litt kald kraft og ha det i langpannen med resten av kraften. Rør godt og la alt få et oppkok. Skrap ned langs kantene for å få med alle smaksstoffene.
Når sausen er passe tykk, smak til med salt og pepper. Sil den tynne sausen og server i sausnebb.
Pynt fuglene med brønnkarse. Server også stekte brødsmuler og potetløv til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat