Flere resulteter finnes under oppskriften
8 vaktler
1 ts salt
1 krm pepper
2 ss hakket gressløk
2 ss hakket persille
2 ss hakket kjørvel
2 sjalottløk
200 g østerssopp eller shiitake
2 sitroner
2-3 ss margarin eller smør
1 1/2 dl fløte
Ta innmaten ut av fuglene. Skyll og tørk dem. Salt og pepre og legg fuglene i en bolle.
Bland kryddergrønt med skrelt og finhakket løk, sopp skåret i skiver og saften fra sitronene. Hell blandingen over fuglene og sett dem kaldt til marinering i minst 8 timer.
Ta opp fuglene og skrap bort det grønne. Ta vare på det og sil marinaden.
Smelt fettet i en panne og brun fuglene rundt om. Hell på marinaden og la fuglene putre i 25-30 minutter. Ta opp fuglene og del dem i to. Tilsett det grønne og soppen fra marinaden og la sjyen koke opp. Tilsett fløten og la sausen koke noen minutter.
Hell sopp- og sitronsausen over fuglene og server med villris og en blandet salat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat