Flere resulteter finnes under oppskriften
2 rapphøns, 600-800 g
1 ts salt
1 krm pepper
1 kvast persille
2 ss margarin eller smør
Saus:
3 dl sjy og buljong
1 dl fløte
1 ts maisennamel
100 g mysost
Rotfres:
1 bit kålrot, 250 g
1 gulrot
1 squash
2 ss margarin eller smør
salt
pepper
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Ha på salt og pepper og fyll dem med persillekvister.
Smelt matfettet i en liten langpanne eller ildfast form. Legg i rapphønsene og pensle med fettet. Stek på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter.
Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen over i en kjele. Tilsett eventuelt buljong til riktig mengde. Tilsett fløten og gi blandingen et oppkok. Jevn den med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. La osten smelte i under omrøring. Gi sausen et oppkok.
Skrell kålrot og gulrot mens fuglene stekes. Strimle rotfruktene grovt f.eks. med foodprosessorens grove rivjern. Strimle også squashen. Fres det grønne noen minutter i matfettet.
Server rapphønsene oppskåret med grønnsakfreset, sausen og eventuelt kokte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat