Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ærfuglkjøtt fra bryst og lår
1 flaske lettøl
salt
pepper
1 grønt eple
1/2 liter kraft
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
innkokt sjy
1 dl rømme
salt
pepper
Rens og vask fuglekjøttet. Skjær det i store biter, og legg detnatten over i lettøl.
Ta det opp og vask det godt. Gi kjøttet et oppkok i vann, og la det koke i 5 minutter.
Slå av vannet og slå over kraft eller vann og buljongterning. Kutt elet i terninger og a dette i gryta. Tilsett salt og pepper. Kok til alt kjøttet er mørt. Ta det deretter ut av gryta og kok inn kraften til ca 2 dl.
Smelt smøret til sausen i en gryte og rør inn melet. Tilsett sjy og fløte. La sausen koke forsiktig i 10 minutter før du har i rømmen. Smak til med salt og pepper. Ha fuglekjøttet tilbake i sausen og gi alt et oppkok.
Server med rosenkål, aspargesbønner eller broccoli, rørte tyttebær og kokte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat