Flere resulteter finnes under oppskriften
8 vaktler, renset
salt og nykvernet pepper
100 g prosciuttoskinke, finhakket
8 salvieblad, finhakket
30 g pistasjenøtter, malt
100 g smør
8 skiver bacon
2 gulrøtter, finhakket
2 stilker selleri, finhakket
1 purre i tynne ringer
2 ss persille, finhakket
2 1/2 dl hvitvin
2 dl kjøttkraft
Svi fuglene over flamme så dun og fjær forsvinner etter plukkingen. Dryss salt og pepper inni og utenpå.
Bland skinke, salvie og nøtter og fordel blandingen inni fuglene.
Del halvparten av smøret i 8 biter og legg en klatt smør inni hver fugl.
Pakk hver fugl inn i en baconskive og fest med kjøkkentråd eller pinne.
Smelt resten av smøret i en stor kjele og brun fuglene på hver side i ca 5 minutter ved middels varme.
Ha i gulrot, selleri, purre og persille og la det surre med ca 10 minutter.
Hell i vin og kraft og la fuglene småkoke ytterligere 10 minutter uten lokk så væsken fordamper.
Legg fuglene på varmt fat og server.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat