Flere resulteter finnes under oppskriften
20 vaktler
smør eller margarin
olje
saalt
nykvernet pepper
hvitvin
Saus:
stekesjyen
hvitvin
grønne druer, halve
Salat:
1 isbergsalat
1 bunt reddiker
250 g selskapserter
Dressing:
1 dl vindruekjerneolje
1 1/2 ss vineddik
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1 ts dijonsennep
Sett ovnen på 225 C. Skyll vaktlene. Klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Bind opp bena med bomullstråd.
Brun vaktlene godt på alle sider i like deler smør og olje. Dryss med salt og nykvernet pepper. Legg vaktlene i en langpanne eller ildfast fat. Hell over ca 1/2 flaske hvitvin.
Sett vaktlene i ovnen på nederste rille i ca 15 minutter. Stell reddikene og skjær i skiver. Skyll salatbladene og skjær dem i smale strimler.
Kok ertene i 1 minutt i lettsaltet vann. Ta dem opp og la dem renne av.
Bland salaten.
Rist alle ingrediensene til dressingen sammen og hell den over salaten like før servering. Anrett salaten på fat og legg vaktlene i en ring rundt salaten.
Server små rundstykker eller kokte poteter drysset med hakkede krydderurter.
Server sausen til: Sil stekesjyen. Tilsett mer hvitvin og kok sausen litt inn. Tilsett halve druer i sausen.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat