Bruksanvisning
Bland marinaden kald. Legg i ærfuglfiletene og la dem trekke i marinaden 1 døgn.
Samme dag lager du også syltede rotgrønnsaker:
Rens grønnsakene. Kutt dem i 1 cm store terninger. Del purren i ringer, og del sjalottløken i to. Gi alt et raskt oppkok, og kjøl raskt ned. Ha grønnsakene på et glass eller i en bolle hvis du skal bruke dem dagen etter.
Kok opp syltelaken og slå denne varm over grønnsakene.
Under tett lokk har syltede grønnsaker svært lang holdbarhet, men kan også spises etter 1 døgn.
Ta kjøttet opp av marinaden. Tørk av med papir. Brun filetene i gryte. Legg på lokk og la dem trekke 10-15 minutter. La filetene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i fine skiver.
Sausen lager du enkelt med å koke ut gryta med et beger créme fraîche. Smak gjerne til med litt rørt tyttebær eller ripsgelé.
Server retten med nystekt brød eller kokte nypoteter.