Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rugder
4 spekkskiver
salt
pepper
2 sjalottløk
2 røde epler
1 ss smør
1 ss honning
8 skiver loff
Kantarellstuing:
200 g kantareller
2 sjalottløk
2 ss smør
3 dl kremfløte
salt
pepper
1 liten bunt gressløk
Ribb rugdene. Kapp hodet, vingene og kutt låret ved kneleddet. Ta ut innmaten. Ta vare på lever og hjerte.
Knekk rugda i to, slik at du skiller bryst og lår. Legg spekkskive over brystene, og bind dem opp med hyssing.
Skjær kjøttet løst fra lårene, og bruk dette sammen med hjerte og lever.
Stek rugdebrystene i ovn ved 200 C i 15-18 minutter. De bør være lett rosa. Mens rugdene stekes, tilberedes innmat og epler.
Finhakk innmat og kjøtt fra lår. Bland dette med finhakket sjalottløk, og stek det godt i stekepanne. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplene i båter. Smelt smør i en panne. La smøret bli lysebrunt før du tilsetter honningen. Stek eplebåtene raskt i dette. De skal bli pent lysebrune, og så vidt møre.
Hold alt varmt mens du lager kantarellstuingen.
Del kantarellene i passe stykker. Finhakk løken. Stek løk og sopp i en gryte til det får en lett brun farge.
Slå over fløte, og kok inn til passe tykkelse. Ikke la stuingen bli for tykk, da den til denne retten også skal fungere som saus. Smak til med salt og pepper. Ha til slutt i finhakket gressløk.
Før servering stikker du loffskivene ut til en rund fasong og steker dem sprø i smør.
Skjær brystfiletene løs fra brystbeinet med en skarp kniv. Skjær dette igjen i skiver, på skrå. Anrett et rugdebryst på hver loffskive og dryss stekt innmat og kjøtt over. En liten øse kantarellstuing og stekte eplebåter fordeles på hver tallerken. Server helst med råstekte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat