Flere resulteter finnes under oppskriften
16 strutsefileter, á 130-140 g
Marinade:
2 løk i skiver
4 fedd hvitløk, finhakket
noe chili, finhakket
1 ss malt allehånde
1 ts sort pepper
1 ts kajennepepper
1/2 ts malt kanel
1 ts tørket timian
1/2 ts grovt salt
1 ss brunt sukker
2 ss rødvinseddik
2 ss soyasaus
1 dl soyaolje
Salsa:
1/2 ananas, skrelt og finhakket
1 mango, finhakket uten stener
1 papaya, finhakket uten frø
1/2 rød paprika, finhakket
1 vårløk, finhakket
1/2 ss rødvinseddik
2 ss saft fra presset appelsin
1 ss saft fra presset lime
1/2 ss frisk ingefær, skrelt og finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts brunt sukker
2 ss hakket friskt mynteblad
Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg i filetene. La dem stå i kjøleskapet 1 døgn.
Bland sammen ingrediensene til salsaen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Stek filetene i varm panne eller på grillen i ca 2 minutter på hver side.
Kjøttet anrettes på sopp (sautert) og toppes med salsaen. Server med ris eller fersk pasta.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat