Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fugleskrog av middelstore fugler som orrfugl
1 gulrot
1 gulløk
1 bit sellerirot
2-3 stilker stangselleri
1 purre
2 ss olje
1 ½ liter vann
10 einerbær
4 hvitpepperkorn
1 laurbærblad
1 nellik
1 kvast timian
1 kvast rosmarin
1 kvast persille
(ca 7,5 dl kraft)
Del skroget og grønnsakene i biter. Fres alt i olje uten at det får farge. Hell på vannet. Kok opp og skum av.
Tilsett deretter krydderne og la alt koke forsiktig i 1-2 timer. Skum av en gang iblant. Sil kraften.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat