Flere resulteter finnes under oppskriften
1 oohane, ca 1,8 kg
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
1 krm pepper
1 gulrot
1 lløk
4-6 einebær
5-6 hele pepperkorn
2-3 dl hønsebuljong
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl sjy og /eller buljong
50 g blåskimmelost
50 g philadelphiaost
Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den.
Ta vare på lever, krås og hjerte. Ta ut innholdet av kråsen og ta bort den harde hinnen.
Smelt matfettet i en jerngryte. Legg fuglen i og brun den rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Legg i innmaten og la det bli brunt sammen med fuglen.
Skrell gulrot og løk og skjær dem i biter. Ha det i gryten sammen med einerbær og pepperkorn. Spe med buljong. La fuglen ettersteke under lokk ca 1 time. Ta den opp og hold den varm under aluminiumsfolie. Sil sjyen.
Fres smør og mel til sausen i en kjele. Spe med sjyen. Smuldre blåskimmelosten og la den smelte i sausen. Tilsett philadelphiaosten og rør den ut. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Server pasta og salat av f.eks. mango, appelsin og carambole til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat