Flere resulteter finnes under oppskriften
brystkjøtt fra orrfugl som er stekt i ovn
4 ss honning
2 ss skarp sennep
1 ss sitronsaft
Saus:
2 sjalottløk
1/2 dl hvitvin
1/2 liter ferdig viltsaus
2 ss sennep
1 ss sukker
saft fra 1/4 sitron
Bland honning, sennep og sitronsaft og smør over fuglebrystene. Sett ovnen på det varmeste du kan. Bruk grillelementet hvis du har. Glasér i kort tid. Brystene skal bli gyllenbrune, men ikke brente.
Sausen kompletterer honningsmaken. Skrell og grovhakk sjalottløken, fres den lett i en gryte og tilsett hvitvin. Kok denne sausen helt inn før du tilsetter den ferdige viltsausen.
Smak til med sennep og sitron. Sausen bør siles før bruk. Til denne retten anbefales fløtegratinerte poteter og dampet broccoli.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat