Flere resulteter finnes under oppskriften
1 orrhane, ca 1,8 kg
2-3 ss margarin eller smør
1 ts salt
1-2 krm pepper
Fyll:
50 g margarin eller smør
150 g medisterdeig
1 løk
1/2 ts timian
1 egg
1/2 ts salt
Saus:
1-2 epler
2 dl vann
1 dl fløte
1 ss madeira
salt
pepper
soya
2 ss hvetemel eller maisennamel
Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Ta vare på leveren.
Gjør klar fyllet. Miks fett, farse, løk, timian, egg og salt i en food prosessor til en smidig deig. Fyll fuglen med blandingen. Sy sammen åpningen med bomullsgarn eller fest med tannstikkere.
Smelt matfettet i en jerngryte og brun fuglen rundt det hele. Legg den med brystet opp og dryss på salt og pepper. Skrell eplene og skjær dem i biter. Legg dem rundt fuglen. Spe med vann og la den ettersteke ca 1 time. Spe med fløte mot slutten av steketiden.
Ta opp fuglen og hold den varm under aluminiumsfolie.
Miks sjyen til sausen. Smak til med madeira, salt, pepper og soya. Jevn sausen med hvetemel utrørt i litt vann.
Skjær opp fuglen og farsen. Server den med saus, surkål, eple eller gelé og kokte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat