Bruksanvisning
Ribb fuglen forsiktig slik at brystskinnet forblir helt. Rens den videre på vanlig måte. Løft skinnet forsiktig fra brystfiletene og legg under tynne skiver av spekk, sammen med timian. Bind opp fuglen. Krydre med salt og pepper, og brun det pent på alle kanter.
Ha litt vann eller kraft i en ovnspanne og stek den i ovn på 180 C i 30 minutter. Mens fuglen steker, forbereder du saus og sopptimbal. Start med sausen:
Kutt bacon i terninger, og finhakk løken. Knus hel, svart pepper i en morter. Fres løk, bacon og pepper i smør i en kjele. Tilsett hvitvinseddik og tøm over viltsausen. La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter fløte, ripsgelé og stekesjy fra orrfuglen. Sil sausen før servering.
Finhakk sopp og løk til timbalen, og fres i smør. Rør inn hvetemel og tilsett kremfløte. Kok alt til en tykk masse. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Rr inn eggene og fyll massen i smurte kaffekopper, eller timbalformer hvis du har det.
Stek timbalene i vannbad i ovnen i ca 30 minutter ved 160 C.
Når fuglen er ferdig stekt lar du den hvile i 15 minutter. Skjær fra lår og brystkjøtt. Del lårene i to og brystkjøtte i pene skiver.
Ta timbalene forsiktig ut av formene og anrett dem sammen med fuglekjøttet. Slå litt av sausen over kjøttet før servering.
Server med kokte poteter, rørte tyttebær og kokte gulrøtter og broccoli.