Flere resulteter finnes under oppskriften
2 jerper
2 tynne spekkskiver
50 g smør
salt
hvit pepper
2 ss konjakk
1/2 dl kraft
2 dl fuglekraft
stekesjy fra jerpene
2 dl fløte
4 cl konjakk
1 ss maisenna
1 ss ripsgelé
1/2 ss søt og sterk sennep
Krutonger:
4 skiver skorpefri loff
3 ss smør
finhakket persille
Ribb og rens fuglene. Bind dem opp med en tynn spekkskive over brystet. Brun dem på begge sider i en gryte. Slå over 2 ss konjakk og brenn av. Vær forsiktig! Slukk flammen ved å tilsette litt kraft og legg over lokk.
Etterstek jerpene i gryta ved svak varme i 15-20 minutter. Bruk lokk. Drypp over sjyen i gryta med jevne mellomrom.
Ta jerpene ut av gryta og hold dem varme ved å pakke dem inn i aluminiumsfolie. Slå fuglekraft over stekesjyen. Tilsett fløte og konjakk og kok inn til halv mengde. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann og smak til med ripsgelé og sennep.
Stek loffskivene sprø i lett brunet smør. Dryss over rikelig med persille mens de steker. Krutonger må brukes snarest etter at de er stekt, slik at de holder seg sprø.
Så tilbake tiljerpene. Del disse i to og plukk dem rene for bein. Anrett dem på hver sin krutong. Server gjerne med stekt sopp, dampede sukkererter og mandelpoteter som er dryppet med smeltet smør og drysset med rikelig hakket persille.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat