Flere resulteter finnes under oppskriften
4 vaktler
1/2 ts salt
1 krm pepper
Fyll:
75 g smør eller margarin
1/2 ss hakket frisk estragon
1/2 ss hakket frisk kjørvel
1/2 ss finhakket gressløk
2 ss smør
hønsebuljong eller vann
Ta ut innmaten av fuglene. Skyll og tørk dem. Skjær løs benene så fuglene blir helt benfrie. Salt og pepre kjøttsiden.
Rør sammen matfettet med det kryddergrønne. Fordel blandingen på vaktelkjøttet.
Rull sammen vaktlene med skinnsiden ut. Fest eventuelt rullene med tannstikkere. Brun rullene i brunet matfett i en stekepanne. Etterstek ca 15 minutter under lokk.
Kok ut pannen med litt buljong eller vann. Server rullene med sjampinjongsaus, kokte pressede poteter, bønner og en salat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat