Flere resulteter finnes under oppskriften
2 brystfileter av skarv
1 sitron
2 ss skrap sennep
1 løk
2 stk. sylteagurk
1 ss smør
100 g rotselleri
salt
pepper
margarin til bruning
1/4 liter kraft eller vann og buljongpulver
Saus og garnityr:
1 finhakket grønn paprika
1/2 finhakket løk
1 ss margarin
1 ss paprikapulver
1 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 beger créme fraîche
kraften fra rulettene
2 tomater
2 sylteagurker
1 bunt persille
Riv skallet av sitronen med et fint rivjern. Ta vare på skallet. Press deretter saften ut av sitronen og pensle kjøttskivene med dette. Stryk kjøttet deretter med et tynt lag sennep på den ene siden.
La kjøttskivene ligge og trekke smak mens du forbereder fyllet.
rens og finhakk løk og selleri, og fres dem lett i margarin. Avkjøl. Finhakk sylteagurk og bland den med løk og selleri. Fordel blandingen utover kjøttskivene, på motsatt side av sennepen. Rull det hele sammen til fine ruletter som holdes sammen med hyssing eller tannpirkere.
Krydre rulettene med salt og pepper. Brun rulettene i en vid gryte - så vi at rulettene får plass ved siden av hverandre.
Slå over kraft og legg på lokk. La rulettene trekke i ca 20 minutter.
Fres løk og paprika i margarin, uten at det blir brunt. Tilsett paprikapulver, tomatpuré og sukker. Slå over créme fraîche og kraft. La sausen koke i 2-3 minutter.
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna utrørt i kaldt vann.
Anrett rulettene med saus, grovhakket sylteagurk og persille. Strø også over det revne sitronskallet. En god, hjemmelaget potetstappe eller kokt ris passer godt til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat