Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
2 ss smør
125 g villris
2 1/2 dl hønsebuljong
8 ovnsklare vaktler
salt
nykvernet pepper
8 tynne baconskiver uten svor
4 ss smeltet smør
Saus:
200 g små champignoner
1 løk
2 ss hvetemel
2 1/2 dl hønsebuljong
2 kvister frisk timian
2 ss whisky
salt
nykvernet pepper
2 ss kremfløte eller rømme
Skrell og finhakk løken. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk. Tilsett villris og hønsebuljong. Kok opp og legg på lokk. La risen koke på svak varme i 20-45 min til den er mør.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Tørk vaktlene med kjøkkenpapir og gni dem inn med salt og pepper.
La villrisen renne av i en sikt. Krydre den med salt og pepper og fyll vaktlene løst med den. Bind opp vaktlene med bomullstråd, eller sy igjen åpningene.
Legg vaktlene ved siden av hverandre med brystet opp i en liten langpanne. Legg en baconskive løst over hvert bryst. Stek fuglene midt i oven i 20 min. Øs dem ofte med smeltet smør og sjyen i langpannen.
Rens og skjær soppen i tynne skiver. Skrell og finhakk løken. Ta vaktlene ut av stekeovnen og slå av ovnen. Legg vaktler og bacon over på et serveringsfat og sett dem i stekeovnen så de holder seg varme.
Ha sopp og løk i langpannen. Sett pannen på en varm plate og stek sopp og løk noen minutter under omrøring til løken er myk. Dryss på melet og rør godt. Tilsett buljong og rør til en klumpfri saus. La sausen koke i 5 min.
Skyll timian om nødvendig, plukk av bladene og hakk dem fint. Rør timian og whisky i sausen og smak den til med salt og pepper. Rør inn fløten og server sausen til vaktlene.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat