Flere resulteter finnes under oppskriften
1 jerpe
1 spekkskive
salt
pepper
smør
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 dl seterrømme
1 ss ripsgelé
Ribb jerpen forsiktig, slik at skinnet blir helt. Trykk spekkskiven under skinnet, slik at brystet blir helt dekket. Bind opp jerpen, og gni den inn med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 150 C. Brun jerpen forsiktig på alle sider i smør til den er gyllen brun.
Kok opp melk i en kjele som er litt større enn jerpen. Legg jerpen i kjelen og legg lokk på. Sett kjelen i ovnen til brystet gir etter for et lett fingertrykk, ca 15 minutter.
Ta opp jerpen, del den i to på langs og fjern benene i bryst og hofte.
Jevn sausen med hvetemel utrørt i litt vann og smak til med rømme, salt, pepper og ripsgelé. Sil sausen.
Anrett jerpen i sausen. Server kokte grønnsaker, kokte poteter og ripsgelé til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat