Flere resulteter finnes under oppskriften
2 sjalottløk
1/2 gulrot
80 g margarin
60 g hvetemel
1 laurbærblad
4 knuste einebær
1 dl rødvin
1,3 liter viltkraft
3 skiver brunost
Rens gulrot og løk og kutt dem i terninger. Disse brunes i margarin i en gryte.
Rør inn hvetemelet og kok ut med rødvin. Tilsett kraften og krydderne og la sausen koke i 30 minutter.
Sil av og rør inn brunosten.
I prinsippet er sausen ferdig til bruk. Den kan forbedres etter smak. Fløte eller rømme, rips-, solbær- eller rognebærgelé er gode smakstilsetninger.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat