Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g strutsefilet
1 ss hel svart pepper
1 1/2 ss korianderfrø
2 ss olje
1 stor eller 2 små pastinakker
litt olivenolje
750 g poteter
2 dl melk
1 dl olivenolje
1 ss salt
1 liten bunt vårløk eller andre krydderurter
Støt pepper og korianderfrø sammen i en morter. Blandingen skal være grov. Strutsefiletene presses ned i blandingen med den ene siden, og legges i rykende varm olje i stekepanne med kryddersiden ned i 3 min. Snu og stek biffene 2 min på baksiden.
Pastinakken skrelles og kokes hel i lettsaltet vann i ca 30 min. Avkjøl litt, del pastinakken i skiver og stek eller grill skivene gylne. Pensle med litt olivenolje.
Serveres med potetmos med olivenolje og vårløk: Skrell og kok potetene møre, slå av vannet, ha i melk, olje og hakket vårløk. Mos raskt og server umiddelbart.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat