Flere resulteter finnes under oppskriften
8 vaktler
50 g smør
1 ts salt
1 krm pepper
Glasering:
4 ss honning
1 ss smør
2 ss nypresset appelsinsaft
Grateng:
6-8 syrlige epler
50 g smør
6 ss honning
2 ss eddik
3 ss pinjekjerner
Ta innmaten ut av fuglene. Skyll og tørk dem. Smelt smøret i en ildfast form eller en liten langpanne. Salt og pepre fuglene inni og utenpå. Bind sammen bena med bomullstråd. Snu dem i det smeltede smøret. Legg dem med brystet opp i formen eller pannen. Stek fuglene på nederste rist i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.
Kok opp honningen. Rør i smøret og appelsinsaften. Pensle fuglene med blandingen. Sett fuglene under grillen i 2 minutter. La fuglene stå ca 10 minutter før servering.
Skrell eplene og skjær dem i båter til gratengen. Legg dem i en ildfast form. Smelt smøret og drypp det over eplene. Sett dem i ovnen ved 225 C i ca 10 minutter.
Kok opp honning og eddik. Hell det over eplene og la dem steke ytterligere 10-15 minutter.
Rist pinjekjernene og strø dem over gratengen.
Server fuglene med eplegrateng og hvitt brød.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat