Flere resulteter finnes under oppskriften
2 orrfuglbryst
noen kvister einer
friske einerskudd
Fløtesaus:
finhakket innmat (hjerte, lever og krås)
1/2 liter fløte
1/2 liter kraft
2 ss tyttebær
1 ss einebær
salt
hvit pepper
litt maisenna
Flå fuglene og ta vare på innmaten. Trekk barken av einerkvistene og kapp dem slik at de passer som rist i en romslig kjele. Lag rist ved å legge de flådde einerkvistene i kryss i bunnen av kjelen.
Legg i noen friske einerskudd og slå på vann til kvistene er dekket. Gi vannet et skikkelig oppkok.
Legg på fuglebrystene og sett over lokk. La fuglene dampe i 15 minutter eller til kjøttet er spenstig og rosa. Ta ut kjøttet og hold det varmt mens du lager sausen.
Brun innmaten i smør og slå over kraft og fløte, tilsett bær og kok inn til det halve. Smak til med salt og pepper.
Sil vekk bærrestene og innmaten. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann til den tykkelsen du ønsker.
Kjøttet skjæres forsiktig fra brystbeinet og deles i pene skiver. Server med saus, kokte poteter, rørte tyttebær og rosenkål.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat