Flere resulteter finnes under oppskriften
1 voksen orrfugl
margarin til steking
5 dl viltkraft
2 store gulrøtter
1 purreløk
1,5 dl rognebær
1 ss tomatpuré
maisenna
salt
pepper
Flå, rens og del opp fuglen ved å skjære ut brystfileter og lår. Brun lår og fileter i gryte. Ta opp filetene og pakk dem i folie. Slå viltkraften over lårene, skjær gulrot i små terninger og purre i strimler og tilsett i gryta. La trekke i ca 45 minutter eller til lårene er møre.
Ta opp lårene og tilsett rognebær i gryta. Rør så inn tomatpuré og småkok videre i ca 30 minutter uten lokk før du siler sausen.
Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann til sausen er passe fyldig og smak til med salt og pepper. Bruk forvarmet ovn på ca 200 C og la fileter og lår steke her i 7-8 minutter. Del lårene i to, kutt filetene i skiver og server med kokte poteter, rosenkål og rognebærgelé.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat