Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hakket eller grovmalt fuglekjøtt
1 ts salt
2 krm pepper
2 egg
1 1/2-2 dl kremfløte
1 ss smør eller margarin
Panering:
1 eggehvite
100-150 g mandelspon
Sjy:
1 dl tørr hvitvin
1/2-1 dl buljong
1 ss smør
Bland det hakkede kjøttet med salt, pepper, egg og fløte. Form farsen til 8 ruller. Vend dem først i lettvispet eggehvite og deretter i mandelspon. La rullene ligge i kjøleskapet ca 1 time.
Brun smøret i en stekepanne. Stek rullene ved middels varme ca 6 minutter på hver side.
Tørk ut av stekepannen. Hell i vin og buljong eventuelt kokt på restene av fuglen. La buljongen koke noen minutter. Ha i smøret, litt av gangen. Kok ytterligere noen minutter.
Server kokte poteter og en blandet salat til eller en grønnsaksragu av squash, paprika og kålrotterninger.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat