Flere resulteter finnes under oppskriften
8 trostebryst
1 sitron
2 ss hvetemel
smør til bruning
12 sjampinjonger
8 sjalottløk
1 dl mørkt øl
1 dl kraft
2 dl fløte
1 ss rognebærgelé
1/2 ts rosmarin
1 ss hakket persille
salt
pepper
Skjær ut brystfiletene fra trostebrystet. Riv det ytterste skallet av sitronen med et rivjern. Ta vare på skallet.
Press sitronsaften over trostekjøttet og la det ligge i 30 minutter. Mens dette trekker, renser du sjalottløken og deler den i fire. Del sjampinjongen i biter.
Ta trostekjøttet opp av sitronen, tørk godt av og rull det i hvetemel.
Brun kjøttet i en gryte. Tilsett løk og sopp og la det hele surre i 5 minutter, men du rører av og til for at melet ikke skal brenne.
Tilsett øl og kok inn til det halve. Slå deretter i kraft og fløte. Tilsett sitronskall og rosmarin. La alt koke under lokk til kjøttet er mørt og sausen passe tykk.
Dryss over rikelig med salt og pepper før servering. Ris, potetpuré eller kokte poteter smaker godt til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat