Flere resulteter finnes under oppskriften
2 perlehøns
1 ts salt
1 krm pepper
2-3 ss margarin eller smør
Buljong:
2 små løk
2 persillekvaster
5 cl konjakk
1/2 boks consommé, 1 1/4 dl
1 dl hvitvin
Saus:
silt buljong
1 1/2 dl fløte
1 ss hvetemel
1 ts soya
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Gni dem inn med salt og pepper inn- og utvendig.
Smelt matfettet i en ildfast form eller liten langpanne. Legg i fuglene og pensle dem med matfettet. Stek dem på rist nederst i ovnen ved 175 C i ca 1 time.
Skjær bryststykkene og lårkjøttet og hold det varmt under aluminiumsfolie.
Skjær skroget i biter. Skrell løken og del den i små biter. Fres skrog, løk og persille i en panne. Hell på konjakk og brenn den av, men ikke gjør det under uttrekksviften! Ha et lokk klart til å slukke hvis uhellet skulle være ute.
Hell på consommé, vin og vann. Legg lårene på skroget og la alt koke under lokk i ca 15 minutter.
Sil buljongen, tilsett fløten og jevn sausen med melet utrørt i kaldt vann. Smak til med soya og eventuelt salt og pepper.
Skjær opp kjøttet i fine skrå skiver og legg det opp på serveringsfat. Garner med oliven og fugl- eller gåselever i skiver.
Serveres med saus, kokte poteter og asparges samt sukkererter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat