Flere resulteter finnes under oppskriften
6 vaktler
100 g røkt skinke
150 g sjampinjonger
1 ts salt
1 krm pepper
12-16 småløk
5-6 gulrøtter
12 salvieblad
6 skiver parmaskinke
1 ss margarin eller smør
1 kvast timian eller 1 ts tørket
1 kvast rosmarin eller 1 ts tørket
1 liten boks svarte oliven uten stener, ca 225 g
1 1/2 dl hvitvin
1 dl hønsebuljong
Pensling:
2 ss soya
2 ss honning
2 ss hvitvin
Ta innmaten ut av fuglene. Skyll og tørk dem.
Skjær skinken i små terninger. Skyll og hakk soppen. Fres skinnet i sitt eget fett sammen med soppen. Krydre med salt og pepper. Skrell løken og gulrøttene. Skjær gulrøttene i halvdeler og siden i staver.
Fyll vaktlene med skinke- og soppblandingen. Legg et salvieblad mellom lår og bryst. Dekk brystet med en skive parmaskinke. Bind sammen bena.
Fres gulrøtter og løk i fettet noen minutter. Legg det så over i en stor ildfast form. Krydre med timian og rosmarin og ha i oliven.
Brun fuglene kun på ryggsiden i stekepannen. Legg dem deretter på grønnsaksengen og pensle med soya-, honning- og vinblandingen. Dekk formen med bakepapir eller lokk. Stek retten på rist nederst i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter.
Ta av papir eller lokk. Pensle fuglene på nytt og stek ytterligere i 15 minutter.
Server med f.eks. hasselbackpoteter og en blandet salat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat